EtusivulleTerapiamuodotItsetuntemusTyönohjausCurriculum VitaePortfolio
ProgoffSosiometria TarinateatteriSosiodraama SymbolityöskentelyPsykodraama Aarrekarttamenetelmä

 

Aarrekarttamenetelmä

 

”Pysähdy hetkeksi, keskeytä tekeminen.”

Pysähdy hetkeksi ja mieti mitä elämältäsi haluat. Mitä ihania asioita se voisi sisältää? Mistä olet aina haaveillut, mutta se on vielä edessäpäin. Luo itsellesi unelmia ja pian huomaat kulkevasi niitä kohti. Elämääsi astuu asioita, joita et aiemmin osannut aavistaakaan todeksi.

 

”Anna unelmillesi mahdollisuus.”

Mielikuvatyöskentelyä voi harjoittaa monella tavalla. Yksi hyvä tapa on tehdä se paperille. Selaile lehtiä, joissa on kauniita kuvia. Anna kuvien puhutella sinua ja poimi sieltä juuri itsellesi tärkeät elementit – olivatpa ne sitten värikkäitä puutarhoja tai kelohonkamökkejä Lapissa, moottoripyöriä tai ulkomaan matkoja, mitä tahansa minkä koet itsellesi tärkeäksi ja tavoittelemisen arvoiseksi asiaksi. Muista kuitenkin, että otat vain sen mitä todella haluat, sillä tulet myöhemmin huomaamaan, että unelmilla on taipumus toteutua!

 

”Kun unelmasi ovat kohdallaan, tunnistat ne kyllä.”

Aarrekartta toimii tavoitteittesi suuntaisesti. Kun olet tietoinen siitä, mitä elämältäsi haluat, on helppo kulkea sitä kohti. Olet kuin merellä seilaava laiva, joka purjehtii kohti määränpäätä. Kun jotakin oikein kovasti haluaa, sen myös saa.

 

”Saat sen minkä olet valmis ottamaan vastaan.”

Jokainen työstää aarrekarttaa vain itselleen. Työskentely tapahtuu hiljaisuudessa. Valitut kuvat liimataan suurelle paperiarkille, josta tulee unelmien kooste, määränpää jota kohti kuljetaan. Aarrekartta on henkilökohtainen. Sitä ei tulkita eikä arvostella. Se on arvokas sinällään. Se on unelma, joka toteutuu – jos se on hyväksi sinulle itsellesi...


Lainaukset ovat aarrekarttakoulutuksen kehittäjän, FM Kristiina Harjun kirjasta Aarrekartan avulla kohti uutta (1999). Lisää tietoa Aarrekartta-työskentelystä saat  Fakta & Fiktio Oy:n sivuilta.

Sivun alkuun