EtusivulleTerapiamuodotItsetuntemusTyönohjausCurriculum VitaePortfolio
NLP      -      EMDR      -      Ratkes      -      Hypnoosi      -      HOT
 

HOT - hyväksymis- ja omistautumisterapia

Hyväksymis- ja omistautumisterapia on kognitiivisiin käyttäytymisterapioihin kuuluva psykoterapiamenetelmä, jolla on myönteinen vaikutus elämäämme. Sen avulla etsitään keinoja miten voi elää tässä ja nyt, täyttä elämää oman menneisyyden, muistojen, pelkojen ja surujen kanssa.


Tietoisuus, hyväksyntä ja arvojen mukainen elämä

Hyväksymis- ja omistautumisterapia perustuu menetelmiin, joiden tarkoituksena on auttaa muuttamaan suhtautumistamme ongelmiimme ja muuttamaan suuntaa, johon elämämme on ollut menossa. Menetelmät ovat tietoisuus, hyväksyntä ja arvojemme mukainen elämä. Tietoisen läsnäolon kautta tarkastelemme omia ajatuksiamme ja kokemuksiamme. Hyväksyntä tarkoittaa sitä, miten opimme ottamaan omat kokemuksemme vastaan ja elämään niiden kanssa. Arvojen mukaisessa elämässä keskitytään asioihin, jotka ovat meille kaikkein tärkeimpiä.


Joustava mieli

Hyväksymis- ja omistautumisterapian keskeisenä prosessina on psykologinen joustavuus. Se on taito, jota voimme kehittää. Mitä enemmän se lisääntyy, sitä enemmän tapahtuu myönteisiä muutoksia. Psykologisen joustavuuden osa-alueet ovat: suhde omiin ajatuksiin ja tunteisiin, kyky olla läsnä nykyhetkessä, tunteiden hyväksyntä, minäkäsitys, omien arvojen kirkastus ja omistautuminen arvojen mukaisiin tekoihin.


Lisää tietoa menetelmästä löydät  www.joustavamieli.com.

Sivun alkuun