EtusivulleTerapiamuodotItsetuntemusTyönohjausCurriculum VitaePortfolio
NLP      -      EMDR      -      Ratkes      -      Hypnoosi      -      HOT
 

NLP-terapia

(Neuro Linguistic Programming)

 

Onko elämäsi tasapainossa? Elätkö menneisyydessä vai vaikutatko tulevaisuuteesi? Kaipaatko uutta näkökulmaa arjen hallintaan?

Haluatko voittaa pelkosi? Kaipaako itsetuntosi kohentamista? Löydätkö keinoja ihmissuhdesolmujen avaamiseen? Tarvitsetko voimaa ja viritystä työssä jaksamiseen?

NLP auttaa omien voimavarojen löytämisessä ja esille nostamisessa. Muutos on mahdollinen myös Sinulle!

NLP:n historiaa

NLP sai alkunsa 1970-luvun alun Yhdysvalloissa, kun psykoterapeutti ja matemaatikko Richard Bandler sekä kielitieteilijä John Grinder pohtivat miten toimivat ihmiset, jotka onnistuvat erityisen hyvin toimissaan. NLP:n menetelmät ovat syntyneet mallittamalla huipputaitajia.


Mitä NLP on ja miten se toimii?

NLP on joukko menetelmiä, joiden avulla ihminen voi saada uuden positiivisen näkemyksen nykyhetkestä, menneestä ja tulevaisuudesta. NLP-metodit pohjautuvat myönteiseen, ihmisen mahdollisuuksiin uskovaan, tulokselliseen ajattelu- ja asennoitumistapaan. NLP:ssä arvostetaan yksilöllistä todellisuuden hahmottamista, otetaan huomioon ihmisen monikerroksellisuus tietoisine ja tiedostamattomine puolineen sekä korostetaan kaikkien aisti- ja miellejärjestelmien huomioonottamista.


NLP lyhytterapiana

NLP-terapiassa työskennellään rakenteiden tasolla perinteisten sisältöjen sijasta. Muutos tapahtuu nopeasti ja terapiassa käyntikertojen määrä on vähäinen.

 

"NLP ei kerro sitä millainen talo on Sinulle hyvä. Sen sijaan se voi auttaa Sinua jäsentämään tarpeesi ja sitä, millainen talo palvelisi parhaiten Sinun tarpeitasi. Tämän jälkeen NLP tarjoaa keinoja joilla Sinä voit korjata vanhan talosi tai rakentaa uuden niin, että se todella vastaa Sinun tarpeitasi eli on Sinun mittatilaustesi mukainen."                   Martti TenkkuLisää tietoa NLP:stä löydät  Suomen NLP-yhdistyksen sivuilta.


Sivun alkuun