EtusivulleTerapiamuodotItsetuntemusTyönohjausCurriculum VitaePortfolio
 

Työnohjaus

 

Viihdytkö työssäsi? Onko persoonallisuutesi tärkein työvälineesi?
Oletko oman työsi tutkija ja uudistaja? Vai uuvutko työtaakkasi alle? Haaveiletko alan vaihtamisesta tai eläkkeelle pääsystä?Mitä työnohjaus on?

Työnohjaus on prosessi, jossa toimitaan sopimuksen perusteella ammatillisesti ja luottamuksellisesti vuorovaikutuksellisessa suhteessa. Työnohjaus on oman työn ja persoonallisuuden tarkastelua. Se on mahdollisuus omien tunteiden ja kokemusten läpikäymiseen.

Työnohjauksen aikana voit turvallisesti purkaa mieltäsi askarruttavia asioita, testata omia ajatuksiasi, etsiä keinoja haastavien työtilanteiden hoitamiseksi, oppia omista ja muiden kokemuksista sekä löytää uusia näkökulmia ja toimintatapoja omaan työhösi.

Annan työnohjausta yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille.


Työnohjauksen tavoitteet ja kesto

Työnohjauksen tavoitteena on ammatillinen kehittyminen ja ohjattavien perustehtävän laadun varmistaminen. Lisäksi jokainen ohjattava määrittelee omat työnohjauksen tavoitteensa.

Työnohjausistunnot toteutetaan säännöllisesti 3-4 viikon välein. Istunnot kestävät 2 x 45 min. kerrallaan, vähintään puolentoista vuoden ajan.


Työnohjauksessa käytettävät menetelmät

Työskentelymenetelminä käytän keskustelun lisäksi voimavarasuuntautuneita ja toiminnallisia menetelmiä sekä symbolityöskentelyä. Voimavarasuuntautuneita menetelmiä ovat NLP ja ratkaisukeskeinen menetelmä. Toiminnallisia menetelmiä ovat mm. sosiometria, sosiodraama ja tarinateatteri.


Onnistunut työnohjaus

 
  • Työnohjaus vaikuttaa ohjattavan toimintaan sitä parantaen ja laatua kohottaen.
  • Ohjattavan ammatti-identiteetti vahvistuu ja selkiintyy.
  • Työyhteisön toiminta parantuu.

Sivun alkuun